Mexicanske tjenestemenn sier jakten på lederen for Sinaloa-kartellet har pågått i fjellene nordvest i landet. Der skal Guzman ha blitt såret idet han unnslapp fra politiet. Aksjonen for å pågripe Guzman skal ha skjedd i løpet av de siste dagene på bakgrunn av etterretningsopplysninger som er delt med myndighetene i andre land.

— For å unngå å bli tatt, stakk rømlingen av i all hast, noe som ifølge informasjon som er samlet inn, førte til at han ble skadd i ansiktet og beinet, heter det i en uttalelse fra den mexicanske regjeringen. Myndighetene har ikke kommet med detaljer om når og hvor forsøket på å pågripe Guzman fant sted.

Det føderale amerikanske narkotikapolitiet DEA tror Guzman reiste tilbake til fjellområdene i hjemstaten Sinaloa etter at han rømte fra fengsel gjennom en tunnel i juli. Sinaloa er en av tre delstater som møtes i et fjellområde hvor det produseres store mengder narkotika. Det er her Guzman har sin base.

Flukten etter snaut halvannet års soning var hans andre vellykkede rømming. Også i 2001 kom han seg ut av et høysikkerhetsfengsel. Den gangen var han på frifot i flere år. (©NTB)