Skytingen skjedde da politiet ble tilkalt for å løse opp i en familiekrangel. 19 år gamle Quintonio LeGrier, som skal ha hatt mentale problemer, truet sin far med et balltre og ble skutt av politiet. En kule traff også nabokvinnen Bettie Jones da hun åpnet entredøren for politiet.

— Dette må ta en slutt. Ingen mor skal måtte begrave sin sønn, og slett ikke under slike omstendigheter. Politiet skal tjene og beskytte oss, sa Janet Cooksey, 19-åringens mor, på en pressekonferanse søndag. Hun sa at hennes sønn ble skutt ni ganger.

Politiet forklarer skytingen av 19-åringen med at de ble møtt av en «stridslysten» person. Samtidig beklager de at 55-åringen ble skutt og sier at det skjedde ved et uhell.

For en måned siden var det omfattende protester i Chicago da en video som ble offentliggjort viste hvordan en hvit politimann skjøt en svart tenåring til døde med 16 skudd i oktober i fjor. Politimannen som skjøt 17-åringen er tiltalt for overlagt drap, og episoden førte også til at politisjefen i Chicago fikk sparken tidligere denne måneden.

— Tilliten til politiets ledelse er svekket. Det er på tide å la nye øyne og nye ledere møte utfordringene, sa Chicagos borgermester Rahm Emanuel etter å ha sparket politisjefen. (©NTB)