— President Moncef Marzouki har vedtatt å oppheve unntakstilstanden i hele landet fra onsdag 5. mars, heter det i en uttalelse fra presidentens kontor torsdag.

Tunisia har vært i unntakstilstand helt siden den arabiske våren. De nye makthaverne har en rekke ganger forlenget tilstanden, som blant annet har innskrenket borgernes bevegelsesfrihet og rett til å protestere.

— Opphevingen av unntakstilstanden begrenser ikke sikkerhetsstyrkenes mulighet til å håndheve loven og hindrer ikke anmodning om militærstøtte dersom det skulle bli nødvendig, varsler Marzouki.

Tunisia har i lengre tid vært preget av politisk lammelse og strid mellom de moderate islamistene som hadde regjeringsmakten, og den sekulære opposisjonen. Det er dessuten opprettet spesielle militærsoner nær grensene til Algerie og Libya, hvor tunisiske myndigheter er i sporadiske kamper med opprørsgrupper.

Tidligere i år ble en ny overgangsregjering bestående av teknokrater tatt i ed i påvente av nyvalg i det nordafrikanske landet. (©NTB)