En bil havnet utfor veien ved denne dumpa på fylkesvei 37 Eideveien i Grimstad i morges. Foto: Baard Larsen

— Vi har fått meldinger om glatte veier fra flere steder i Agder, så det virker som det er glatt veldig mange steder. Flere av de som ringer beskriver det som speilblankt. Jeg har ikke vært ute, men jeg antar at det er underkjølt regn. Vi ber folk kjøre forsiktig, sier operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt.

Kjørte utfor

Meldingene har kommet fra indre Agder og helt ut mot kysten, på fylkesvei 420 i Grimstad. Der skjedde det et trafikkuhell i morgentimene, der en bil skled ut av veien ved Hombor.

Det skal ha vært to personer i bilen da den kjørte utfor veien. De kom ikke til skade i uhellet. Foto: Baard Larsen

— Det var ingen personskader i uhellet, sier Stausland.Ifølge Fædrelandsvennens frilanser på stedet, er det skiftesvis bar og speilglatt veibane på stedet. En bussjåfør som ble vitne til utforkjøringen, sier at den skjedde klokken 06.23 tirsdag morgen. Bilen kom kjørende fra Homborsund-siden da den brått skar ut av veien i den glatta dumpa.

Sent i går kveld kjørte også en bil av veien ved Honnemyr i Birkenes på grunn av glatt veibane. Politiet har også fått meldinger fra området rundt Finsland og Øvrebø. Like før klokken 09 meldte en tipser til Fædrelandsvennen at veistykket mellom Skarpengland og Vennesla er speilblankt. En lastebil og en personbil har i følge tipseren kjørt av veien ved Skarpengland. Samtidig kjørte også en lastebil av veien i Froland, og sjåføren satt en stund fastklemt i bilen.

Mopedulykke i Arendal

I Arendal veltet ei jente på mopeden i en sving i skyggehellingen. klokken 08.17 tirsdag morgen.

En moped veltet tirsdag morgen i Stensåsveien i Arendal. Foto: Ernest Boswarva

— - Det er fortsatt svært glatt på skyggesiden, også i sentrum. Mopedføreren var forslått, men ble sjekket av helsepersonell på stedet. Mopedførere bør være ekstra forsiktige på dette føret, sier Haugesten.

Travelt for bilbergerne

— Nå begynner den verste årstida, sier en av Falck Kristiansands bilbergere når Fædrelandsvennen ringer.

I sju-tiden opplyser han at han har hatt tre oppdrag natt til tirsdag. I tillegg til at han berget bilen som kjørte utfor i Birkenes mandag kveld, har han tirsdag morgen hjulpet en bil på Kulia i Songdalen og en på Høietun på Mosby opp av grøfta.

— Det kommer sikkert flere oppdrag i løpet av morgentimene. Årsaken er underkjølt regn, sier han.

Vegtrafikksentralen har varslet alle sine entreprenører etter meldinger om glatte veier i begge Agder-fylkene.