— Jeg tror ikke han er uskyldig, jeg vet han er uskyldig. Det har han sagt til meg. Han skjønner ikke hvorfor han er dratt inn i dette, sier kona.

Hun snakket med mannen sin seint torsdag kveld etter at han var kommet til politiarresten i Stavanger. Da var 36-åringen svært preget av pågripelsen.

Noen timer tidligere hadde de sittet sammen hjemme og lest om den første arrestasjonen i Tina Jørgensen-saken. Da visste de ikke at 36-åringen tilhørte kameratgjengen fra tenårene i Lyngdal.

— Vi snakket om saken på dagen i går fordi vi er fra Lyngdal, og ble nysgjerrige fordi vi er på samme alder som han. Mannen min sa at han visste hvem jenta var og hadde alltid lurt på hvem som hadde gjort dette, sier kona til Fædrelandsvennen.

Kjørte mannen til politiet

Så fikk mannen en telefon fra politiet. Han ble bedt om å komme på politistasjonen i Kristiansand. Kona kjørte ham dit, og ble sittende å vente i politivakta.

— At han var arrestert, leste jeg om på nettavisene mens jeg satt der, sier hun.

Politiet bekreftet fredag at opplysninger den første pågrepne ga i avhør onsdag, førte til at de øvrige lyngdølene ble pågrepet dagen etter.

— Jeg blir oppgitt over at mannen min blir dratt inn i noe han er uskyldig i, sier kona.

Hun sier alle i familien tar saken hardt. Det har blitt noen tårer. Men ikke alle barna er store nok til å skjønne hva som foregår.

— Den yngste tror pappa er på jobb, sier kona.

- Hadde ikke klart å holde på hemmeligheten

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i 2000. 20-åringen ble funnet 26. oktober, og lå skjult i en kum ved Bore kirke, tre mil utenfor byen.

Ifølge kona har 36-åringen som bor i Kristiansand, hatt lite kontakt med barndomskameratene fra Lyngdal de siste årene. Hun sier han bodde i Stavanger etter drapet.

— Jeg vil jo si at er du med på noe sånt, så flytter du jo ikke til den byen, sier hun.

Kona tror ikke mannen hadde klart å bære på en hemmelighet i 15 år.

— Han er et følelsesmenneske, og en rolig person som bryr seg om folk.

Hun bekrefter at mannen har et rulleblad fra før, slik også Fædrelandsvennen har omtalt.

— Det er ting jeg vil karakterisere som mindre saker, og det er ingen ting av det han ikke har fortalt meg om, sier hun.

Fengslet i fire uker

Trond Wåland er forsvarer for den ene 36-åringen, som meldte seg selv i Kristiansand torsdag klokken.

— Han har gjennomført et avhør, og stiller seg uforstående til siktelsen. Han erkjenner ikke straffeskyld, sier Wåland til Fædrelandsvennen.

36-åringen er nå varetektsfengslet i fire uker.

— Jeg skal ha et klientmøte med ham i kveld, for å se hvordan vi skal gå videre. Han ønsker å forklare seg, så det blir nok flere avhør, sa han fredag.