1.25,5 minutt havnet lesjingen bak den suverene vinner Anna Carin Olofsson-Zidek (36). Selv om avstanden er forskrekkende med tanke på at begge skjøt feilfritt på standplass, lot forrige ukes sprintvinner seg ikke bekymre nevneverdig.

– Sørpeføre er ikke Tora-føre. Jeg går som en hjulvisp og følte skiene var i ferd med å grave meg til Kina, forklarte Berger til NTB.

En «masete» teknikk med mye kraft passer dårlig i bløtt snøvær. Det fikk den norske eneren smertelig erfare. Etter 7,5-kilometeren var hun fullstendig tom for krefter. Uvant nok gikk «stayeren» på en smell på sisterunden.

– Det gikk greit i to runder, så fikk jeg det mot slutten. Jeg gikk nok for hardt ut. Men skytingen min var veldig bra, konkluderte hun.

Berger vant sprintrennet i Östersund sist helg. Også på normaldistansen i verdenscupåpningen ble hun nummer 14. Hittil i verdenscupen er det kun Berger som har brutt den svenske seiersrekken.

– Svenskene er sterke. Litt vel sterke når de slår resten med nesten minuttet. Jeg kan ikke huske at noen har vunnet så klart før, sa Tora Berger.

De øvrige norske resultatene er bekymringsverdige bare to måneder før OL i Vancouver. Solveig Rogstad ble nummer 46, Anne Ingstadbjørg nummer 50, Liv Kjersti Eikeland nummer 53, Ann Kristin Flatland nummer 59 og Fanny Horn nummer 93. – Føret var en ekstrem opplevelse etter å ha trent i strøkne løyper i Skrautvål. Men får jeg en problemfri treningsperiode senere i måneden, satser jeg på at det løsner en gang i januar, sa Solveig Rogstad (27), som årsdebuterte i verdenscupen.