LIVERPOOL: Det ble Britneys kveld igjen. I september fikk hun hele tre trofeer under MTV Video music awards for «Piece of Me». I kveld dro hun hjem to priser til.

Spears har levert årets album, og er årets artist, 30 Second to Mars er best i rock, verten på årets show, Katy Perry, ble årets nykommer, og P!nk har herjet verden med den mest avhengighetsskapende låten, forteller MTV-prisene oss.

Spøk

... og Rick Astley ble beste artist noensinne etter årets sleipeste tricks.

Fenomenet som har fått navnet «RickRolling» har ført den gamle smørsangeren fram i lyset igjen. Astley hadde en superhit med «Never Gonna Give You Up» i 1987, men siden har det vært dødt rundt ham. Til nå.

Det startet som en nett-spøk i april. Spøkefugler lokket musikkfans til sider der det ble reklamert med eksklusive videoer fra aktuelle artister. I stedet for ny musikk ble besøkende truffet av en remikset versjon av superhiten «Never Gonna Give You Up».

Spøken har imidlertid gått lengre enn noen kunne sett for seg. Astley har fått ny popularitet gjennom fenomenet, og ble stemt fram som en av de nominerte i kategorien «Best Act In The History of the MTV EMAs». Den vant han.

Obama-kveld

Men det var ikke bare artistene som ble æret i kveld. Amerikas nyvalgte president Barack Obama ble hyllet både på vertinnens kjole (!), på brystet til 30 Seconds to Mars, og på hele den digre sceneveggen.

Norskbritiske The Wombats var nominert i kategorien for europas yndlinger, men ble slått på målstreken av Leona Lewis. De kvitterte med å dra Lewis' hit «Bleeding Love» fra scenen. En kraftig speeda versjon som falt i smak hos hit-dama selv.

– Veldig gøy at de gjør cover av min sang, sa Lewis til vår utsendte på den røde løperen tidligere i kveld. Og etter framføringen oppsummerte hun:

– Amazing!

Macca takket familien

Sir Paul McCartney, Liverpools favorittsønn for kvelden, fikk spesialprisen ultimate legende-prisen. Han kvitterte med å takke familien sin i vertsbyen Liverpool.

Tabuord

Ellers haglet tabuordene fra scenen.

– Love you Grace Jones — you are THE SHIT, gaulte Perry etter Jones' opptreden. Da hadde shit- og F-ordet flydd over scenen flere ganger allerede.

Kveldens friske vertinne satte rekord i kjoleskift. Hele tolv hadde hun på.

Og her er vinnerne:

Rock out:

30 Seconds To Mars

Beste urban:

Kanye West

Beste artist 2008:

Britney Spears

Beste nye artist:

Katy Perry

Beste artist noensinne:

Rick Astley

Mest avhengighetsskapende låt:

P!nk «So What»

Headliner:

Tokio Hotel

Årets album:

Britney Spears «Blackout »

Videostar:

30 Seconds To Mars

Artists choice:

Lil Wayne

Utlimate legend:

Sir Paul McCartney

Europas favorittartist:

TYRKIA: Emre Aydýn