— Man må vise respekt, ikke bare hive inn spørsmål. Din horeunge, jeg kommer til å banne til deg på det møtet, sa Duterte mandag, med henvisning til møtet som skulle ha funnet sted med Obama på sidelinjen av et regionalt toppmøte i Laos tirsdag.

Kommentaren var svar på Obamas uttalelse om at han ville ta opp Dutertes plan om å drepe tusener av mistenkte kriminelle.

Obama gikk mandag i tenkeboksen og antydet at et møte med Duterte neppe ville resultere i noe produktivt. Obama besluttet mandag kveld å avlyse møtet. I stedet skal den amerikanske presidenten møte Sør-Koreas president Park Geun-hye, opplyser Det hvite hus.

Duterte og Obama skal begge være til stede på det sørøstasiatiske toppmøtet (ASEAN) i Laos tirsdag. På en pressekonferanse før avreise mandag ble Duterte spurt om hvordan han har tenkt å forklare de mange likvideringene på Filippinene for Obama. Over 2.000 mistenkte narkotikaforbrytere og rusbrukere er blitt drept siden Duterte ble tatt i ed 30. juni og lanserte sin krig mot narkotika.

— Jeg er president i en suveren stat, og det er lenge siden vi sluttet å være en koloni. Jeg har ingen herre bortsett fra det filippinske folk, ingen, svarte Duterte, før han på tagalog kalte Obama «horeunge». (©NTB)