QuartKristiansand— Det er helt riktig. De er legender og har vært til stor inspirasjon for andre. Blant andre David Bowie, som har spilt på Quartfestivalen tidligere. The Who slapp første album i -65, og har sluppet plater jevnt og trutt fram til 80- tallet. Siste platen slapp de i 2006, Endless Wire, så bandet har mange låter å ta av, sier musikksjef Jørgen Skauge i Quartfestivalen. Flere headlinere.

Musikksjefen tror bandet vil trekke rekordmange publikumere.- Det blir en opplevelse. Jeg tror de vil sette publikumsrekord på Idrettsplassen. Vi kommer til å selge flere billetter, og vi har jo mer plass i år, fortsetter Skauge. Er du en lettet mann nå som dere har lettet litt på trykket? - Ja, det var veldig deilig å få sluppet katta ut av sekken. Samtidig forstår jeg kritikken, men vi har flere godting på lur, sier en hemmelighetsfull Skauge. - Like store som The Who? - Det er vanskelig å finne noen like store som dem. Men vi kommer med flere headlinere i løpet av februar, røper Jørgen Skauge. Sinnsykt show.

The Who sjokkerte publikum med å knuse gitarer og andre ting på scenen i sine glansdager, og Skauge tror det blir bra trøkk når legendene entrer Idrettsplassen onsdag 4. juli. - De har nok ristet av seg litt. To av de tidligere medlemmene er døde, og det har kommet inn to nye. De to som er igjen fra orginalbesetningen er nok ikke så ville. Men vi skal ikke være redde for at det ikke blir et sinnsykt show, sier Skauge. Da Fædrelandsvennen snakket med musikksjefen, fulgte han The Whos pressekonferanse direkte på nettet fra hotellrommet i Trondheim, hvor han er på Bylarm. - Det var ekstra deilig å få sluppet The Who her på Bylarm. Men dessverre kunne jeg ikke følge pressekonferansen live i London, sier Skauge. - Hvor lenge har The Who vært klare? - Det har vært klart ganske lenge. De ble booket i desember. Men på grunn av denne pressekonferansen de holdt på nettet, så måtte vi vente med å gå ut med det, avslutter Jørgen Skauge. The Who spiller på Idrettsplassen onsdag 4. juli. Quart bekrefter også at de har det bergenske elektropop-bandet Lorraine på plakaten. I tillegg spiller hiphop bandet The Roots i Bendiksbukta fredag 6. juli, samme dag som Karpe Diem. Tekst: Anne Smith Lorentzanne.s.lorentz@fvn.no - 38 11 32 67