Lørdag kveld opptrer de i en veldedighetskonsert for å samle inn penger som skal gå til å lære vanskeligstilte barn meditasjonsteknikker, melder Reuters.

Artistene skal riktignok ikke være samtidig på scenen.

Åndelig veiledning

Transcendental meditasjon, kalt TM, var det som skulle til for å stabilisere The Beatles da bandet var på toppen av sin karriere, ifølge Paul McCartney og nå gir McCartney og Starr tilbake.

The Beatles hjalp til med å gjøre TM kjent i 1967 da de søkte åndelig veiledning fra den indiske guruen Maharishi Mahesh Yogi. TM blir beskrevet som en enkel mental teknikk som hjelper mot stress.

– Maharishi ga oss en stor gave, sa Paul McCartney på en pressekonferanse fredag.

– Det kom et tidspunkt da vi begynte å se oss rundt etter noe som kunne stabilisere oss mot slutten av det ville 60-tallet.

– Varer livet ut

– Det er en gave som varer livet ut. Det er noe du alltid kan komme tilbake til. Jeg synes det er stort at det er i ferd med å bli noe for folk flest, sa McCartney.

Ringo Starr beskrev også TM som en gave som fortsetter å gi og fortalte at han mediterte fremdeles: «Av og til mye og av og til litt».

Stjerner

Konserten til inntekt for «Change begins within», finner sted i Radio City Music Hall i New York og blir gjestet av artister som Sheryl Crow, Donovan, Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder, blues-folk-musiker Ben Harper og elektronikaartisten Moby.

Filmmaker David Lynch står bak stiftelsen. Målet er å lære over en million vanskeligstilte barn å meditere.

Foto: AP/Scanpix
Foto: AFP/Scanpix