LINCOLN: Senatoren fra Illinois sikret seg 68 prosent av stemmene både i Nebraska og Washington, endte med 57 prosent i Louisiana og ligger an til rundt 90 prosent av stemmene på Virgin Islands.

Obama hentet dermed inn store deler av Hillary Clintons forsprang, selv om hun fortsatt har en knapp ledelse i kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat.

Jevnt løp Clinton har til nå i nominasjonsprosessen sikret seg 1.118 delegater, men Obama ligger bare 23 bak med 1.095, viser en oversikt utarbeidet av ABC News.

For å bli demokratenes presidentkandidat trengs det 2.025 delegater i ryggen, og begge de to har derfor et godt stykke igjen.

På republikansk side har John McCain vunnet støtte fra 712 kandidater, mens Mike Huckabee lørdag var oppe i 234. For å bli republikanernes kandidat trengs 1.191 delegater i ryggen.

Huckabee-seier Huckabee knappet lørdag noe inn på McCains forsprang, ved å vinne nominasjonsprosessen både i Kansas og Louisiana.

Den tidligere Arkansas-guvernøren sikret seg 60 prosent av stemmene i Kansas, der McCain måtte nøye seg med 24 prosent.

I Louisiana var det jevnt løp mellom de to helt til det siste, men Huckabee trakk til slutt det lengste strået og fikk 44 prosent av stemmene mot McCains 42 prosent.

Fakta om kandidatene

  • Hillary Clinton leder fortsatt kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat etter å ha sikret seg 1.118 delegater så langt i nominasjonsprosessen. Barack Obama har 1.095 delegater.

  • For å vinne demokratenes nominasjonsprosess trengs 2.025 delegater.

  • John McCain har i realiteten vunnet kampen om å bli republikanernes kandidat, etter å ha sikret seg 712 delegater. Mike Huckabee har 234. * For å vinne republikanernes nominasjonsprosess trengs 1.191 delegater.