– Dette er det eneste som kan bekreftes i dag. Han kommer onsdag 9., og han kommer «late evening» som det heter, sier Lundestad til NTB.En drøy uke før Obama kommer til Norge er det meste fortsatt usikkert. Det man med sikkerhet vet er at han ankommer med presidentflyet Air Force One til Gardermoen fra København der han har deltatt under miljøkonferansen, og at han dagen etter, den 10. desember, møter opp i Oslo Rådhus for åmotta prisen klokka 13 av Nobelkomiteens leder, Thorbjørn Jagland.

Obama skal vinke til fakkeltoget kl. 19 fra balkongen på Grand Hotel og være hedersgjest ved banketten klokka 19.30. Det er kjent at det blir demonstrasjoner, som starter klokka 18. I tillegg blir det de faste postene som blant annet audiens hos kongeparet på Slottet. Tidligere er det signalisert at Obama skal ha samtaler med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) etter miljøkonferansen i København.

Grand Hotel blir Obamas tilholdssted under oppholdet i Oslo, og hele hotellet er reservert for ham og hans følge. I tillegg kommer Hotel Rica Travel i Arbeidergaten og Hotel Bondeheimen til å bli brukt som hoteller for delegasjonen i anledning fredsprisen. Politiet regner med relativ tett sikring blant annet av dette hotellkvartalet.

Den tradisjonelle nobelkonserten blir arrangert i Oslo Spektrum 11. desember om kvelden, og det er antatt at Obama vil dra av gårde fra Norge med Air Force One i god tid før artisten Will Smith ønsker velkommen til showet.

Ifølge Utenriksdepartementets foreløpige oversikt mandag har over 700 mediefolk fra hele verden akkreditert seg til årets fredsprisarrangement. I tillegg kommer akkreditering til det tekniske personalet som NRK skal ha i Rådhuset for samproduksjon til NRK1 og TV 2 samt til Eurovisjon. (©NTB)