Styreleder Hallvard Bakke, nestleder Valgerd Svarstad Haugland og ansatterepresentant Geir Helljesen har vært ansvarlige for prosessen som førte til at Hans-Tore Bjerkaas ble valgt — med assistanse fra et hodejegerfirma. På en pressekonferanse onsdag redegjorde styret for hvorfor nettopp tromsøværingen og NRK-veteranen ble valgt blant svært mange gode kandidater.- Han har stor mediefaglig kompetanse og evne til å møte store utfordringer. Bjerkaas har dessuten vært en avholdt sjef. Han har evne til å inspirere og lytte. Han er som i stillingsbetegnelsen; trygg, raus og tydelig, og en utpreget lagspiller, sa styreleder Hallvard Bakke.

Mange hadde signalisert at det var ønskelig med en kvinne denne gang. Nestleder i NRK-styret, Valgerd Svarstad Haugland, kom med et lite hjertesukk under pressekonferansen i NRKs Store Studio:

— Vi har utfordret en del kvinner til å vurdere jobben. Men de ville fortsette der de var og ønsket ikke å bli vurdert. Det er litt dumt, men det er noe vi må godta, sa Svarstad Haugland. (©NTB)