Hjemmelagets spill varmet i perioder på et høstkaldt Ullevaal. Den samme gjorde ganske sikkert Klanens taktfaste «Martin Andresen"-rop for Vålerenga-treneren. Før fredagens kamp sto Vålerenga med fem strake seirer over Viking. Den sjette var aldri fare. 2-0 ved pause ble til 3-0 drøye ti minutter før slutt på straffespark ved tomålsscorer Bojan Zajic.

Grepet på kampen tok hjemmelaget umiddelbart. Allerede i det sjuende minutt kom øyeblikket og prestasjonen: Veigar Páll Gunnarsson flikket ballen med hodet til Bojan Zajic som vendte bort Håkon Skogseid og Indridi Sigurdsson på elegant vis. Deretter dundret han ballen opp i landslagskeeper Rune Almenning Jarsteins høyre vinkel. Vakkert av spilleren som nå er opp i syv seriescoringer.

2-0-scoringen like før pause var også flott: Veigar viste fram tilslaget, Jarstein ga retur, og superveteran Morten Berre lot seg ikke be to ganger. Der og da så Martin Andresens menn ut som vinnere.

2. omgangen lignet mye på en transportetappe. Det tredje VIF-målet kom i det 79. minutt på straffespark. Indridi Sigurdsson felte Håvard Nielsen på en klønete måte. Samme mann forårsaket straffe også i Vikings forrige kamp mot Haugesund. (©NTB)