– De fleste av de 172 fangene fikk nyheten på samme måte som resten av verden via skriftlige medier og TV, ifølge talskvinne Tanya Bradsher.Det store flertallet av fangene har tilgang på et stort utvalg av aviser og TV-sendinger.

Men det gjelder ikke noen av viktigste fangene, som Khalid Sheikh Mohammed, som regnes som hjernen bak 11. september-angrepene, og Abu Faraj al-Libi, som er nummer tre i al-Qaida-hierarkiet.

Disse og noen til holdes i egne sikre avdelinger og har ikke tilgang på nyheter. Det er derfor ikke klart om de vet at bin Laden er drept.

Det var Sheikh Mohammed som under avhør avslørte identiteten til kureren som til slutt førte USA til villaen i Abbottabad der bin Laden bodde i flere år.

Over halvparten av de 172 fangene i fangeleiren er klar til løslatelse, men USA har ikke funnet noe land som er villig til å ta i mot dem eller som kan garantere for deres menneskerettigheter.

Av de øvrige skal 48 holdes i leiren på ubestemt tid, mens resten skal stilles for en militærdomstol.

President Barack Obama led nederlag da han ville nedlegge leiren, overføre fangene til fengsler i USA og stille Mohammed for en sivil domstol i New York.

Derfor har han ikke klart å innfri løftet om å nedlegge leiren, som ble opprettet av forgjengeren George W. Bush og er blitt gjenstand for sterk internasjonal kritikk. (©NTB)