Molde: Søndag kveld tok «marerittet» omsider slutt for eresfjordingen. Han ble sittende askefast på Statfjord C-plattformen i Nordsjøen etter det som skulle ha vært en svipptur ut for å kjøre en spinningtime med nordsjøarbeidere.

Men det i utgangspunktet én dag lange oppdraget var fortsatt ikke helt over mandag formiddag. Etter helikopterturen fra plattformen og inn til Flesland utenfor Bergen, ventet en busstur tilbake til Eresfjord på over 50 mil.

– Hele Vestlandet opp tar hele dagen, men nå ser jeg iallfall lys i tunnelen – og snø på veien. Jeg skulle uansett hatt en rolig treningsuke, så er ingen krise for meg at det ble som det ble. Men jeg skulle gjerne ha vært sammen med familien min når jeg først er hjemme, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

Fem døgn varte og rakk plattformbesøket.

– Jeg har intet å klage på, og mange, mange andre som «sto fast» ute i verden hadde det langt verre. Jeg hadde med ett sett treningstøy som ble flittig brukt, og på plattformen fantes alt av fasiliteter. Tiden gikk ganske fort, mente Arvesen.

Ved siden av heftig surfing på internett, benyttet Sky-proffen tiden til å mingle med arbeiderne. I tillegg fikk sykkellårene kjørt seg gjennom flere økter i de berømte trappene under havoverflaten.

Som plaster på såret fikk Arvesen en ekstra kompensasjon av oppdragsgiver Statoil for overtiden.

Statfjord-feltet er et av de eldste og det største oljefeltet i Nordsjøen. Feltet ble funnet av Mobil i 1974, og i 1987 overtok Statoil operatøransvaret. Statfjord C kom i drift i 1985. Feltet vil trolig være i drift ut over 2020.