De blaa fra Bærum manglet et lag av nøkkelspillere: Verken Daniel Nannskog, Pontus Farnerud, Johan Andersson og Diogo ble kampklare.Før første omgangs slutt var også Espen Hoff og Morten Morisbak Skjønsberg ute med skader. En småskadd Pálmi Pálmason ble på banen i 76 minutter. Det betyr at lege og fysioterapeut blir Stabæks viktigste menn foran møtet med Rosenborg onsdag.

Søndag var Jon Knudsen den viktigste. Landslagskeeperen viste form, autoritet og klasse. Han er dessuten en ypperlig igangsetter av spillet. Nå ble det mindre av spill og mer av bytter av plasser og spillere.

Stabæk har en klart definert spillestil basert på nøkkelmenn som altså manglet. Ullevaals underlag er heller ikke det samme som Fornebu. Dermed ble dette en kamp med et Stabæk-lag som lignet på alt annet enn laget som har vært underholdningsvinneren i Norge de siste årene.

Lagene hadde hver sitt farlige skudd i en tam første omgang, men Jon Knudsen og Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen parerte imponerende hver sin gang. Etter pause fortsatte kampen i samme rytme og samme mønster. Viljen var ofte større enn evnene, og de store sjansene uteble stort sett. (©NTB)