OSLO: – Det har gått over all forventning, og jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle spille så mye, sier Larsen til Fædrelandsvennen.

24-åringen ble hentet fra Randesund i 4. divisjon til Vindbjart før 2011-sesongen. Etter kun ett år i 2. divisjon ble han hentet til eliteserien av Vålerenga i mars i år.

– Jeg føler jeg har gjort et godt inntrykk. Det at jeg har spilt så mye betyr vel at Vålerenga er fornøyd med det de har sett, og at jeg var klar for å ta steget opp til eliteserien, sier Larsen.

VIF-manager Martin Andresen sier at Larsen har tatt store steg etter overgangen.

– Simon blir bedre og bedre for hver kamp som går. Jeg regnet med å bruke ham mye, men ikke så mye som vi har gjort. Han har tatt steget fortere enn forventet. Nå er det bare å utvikle seg videre og bli en bauta neste år, sier Andresen.

– Har han potensial til det?

– Ja, det tror jeg absolutt, sier Andresen, som har vært under et hardt press denne sesongen.

Må prestere

Laget fra Oslo hadde planer om å være med i gullkampen. Etter 24. runde ligger laget på femteplass, 11 poeng bak serieleder Molde.

– Det er et helt annet press her enn jeg er vant til, spesielt i og med at klubben har underprestert litt denne sesongen. Tidligere i år var det mye snakk om at Andresen måtte gå, men heldigvis klarte spillerne å holde fokus. Det har uansett vært en opplevelse å kjenne på hvordan den siden er også, sier Larsen.

Fra å være en ener i Vennesla og Vindbjart er det en helt annen hverdag for Randesund-gutten i Oslo Øst.

– Jeg har et helt annet press på meg til å prestere. Det merker jeg på hver eneste trening. Hvis jeg ikke presterer, så spiller jeg heller ikke, sier Larsen.

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått av Martin Andresen?

– Jeg har ikke snakket direkte med ham på en stund, men de andre trenerne virker å være veldig fornøyde med meg, sier Larsen.

Går for å vinne resten

I Vindbjart ble Larsen hovedsakelig brukt som midtstopper. I Vålerenga har han fått brorparten av kampene sine på høyrebacken.

– Det var vel først i treningskampen med Start (delaktig i tre av målene i 4-3-seieren mot Bryne, red.anm.) jeg markerte meg på backen. Om jeg er best der eller som midtstopper er jeg usikker på, sier Larsen.

– Hvordan ser du på resten av sesongen?

– Vi vil gjerne ut i Europa, og går for å vinne resten av kampene. Vi har stor tro på ferdighetene til laget, og vi skal ha den fjerdeplassen, sier Larsen.

24-åringen ble ferdig med siviløkonomiutdannelsen sin i sommer. I løpet av kort tid skal han begynne å jobbe deltid i administrasjonen til Vålerenga.

– Jeg har ikke hatt tid før nå. Jeg har nettopp kjøpt med leilighet sammen med kjæresten min. Det roer seg litt nå, så da skal jeg få en innføring i hva økonomiavdelingen holder på med. Det blir verdifull erfaring, sier Larsen.