I juli kom retten til at de to gjenværende originalmedlemmene fortsatt får bruke bandnavnet, samtidig som de slipper å betale erstatning til Alexander Touryguin og Viktoria Eriksen som ble erstattet mot sin vilje i fjor. De fire var mellom 15 og 17 år da bruddet skjedde.De to ønsket å hindre at gruppa fra Nesseby i Finnmark fortsatte å bruke bandnavnet og spille gruppas sanger. Eksmedlemmene krevde også sin del av inntektene. Ifølge søksmålet dreide det seg om millionbeløp.

Men de to gjenværende medlemmene, Agnete Johansen og Emilie Nilsen, ble frifunnet i tingretten. Begge parter måtte likevel betale sine sakskostnader.

Ankefristen gikk ut mandag, og advokaten til Touryguin og Eriksen, Arnor B. Ilstad, bekrefter ifølge NRK overfor Ságat at han ikke innleverer anke.

– Det ble dyrt dette her, sier Ilstad, og viser til at saksøkerne allerede har hatt store kostnader i første rettsinstans.

– At klientene mine dropper anke, begrunnes ut fra økonomiske aspekter, og at de har mistet troen på rettsapparatet, sier Ilstad.

The BlackSheeps vant den norske og også den nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior i 2008 med sangen «Oro jaska beana». Gruppa kom på andreplass i årets norske Melodi Grand Prix-finale.

Alexander Touryguin og Viktoria Eriksen er erstattet av Nikolaj Nordbak Gloppen fra Vadsø og Simon Stenvoll Pedersen fra Hammerfest. (©NTB)