Den første som gikk i tollernes felle var en 29 år gammel nederlender som krysset grensen i en tyskregistrert bil 22. april. Mannen sa han skulle besøke kjæresten sin i Oslo. Men da narkotikahundene Katie og Nora markerte for funn av narkotika på gulvet bak førersetet, ble bilen gjenstand for grundig kontroll. En skanning bekreftet at det var noe muffens, og tollerne fant 11,2 kilo amfetamin gjemt i gulvet, opplyser Tollvesenet.To dager senere ble to litauere vinket inn for kontroll. Deres oppgitte grunn for norgesbesøket var at de skulle til en venn i Oslo. Også de fikk bilen skannet, og det ble oppdaget uregelmessigheter i eksospotten. Uregelmessigheten vist seg å være ni kilo amfetamin.

Beslagene er store og representerer totalt 100.000 brukerdoser til en anslått verdi på 12 millioner kroner, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i grensekontrollen på Svinesund.

Etter tollkontrollene ble narkotikaen og de mistenkte overlevert til Østfold politidistrikt, som står for den videre etterforskningen. (©NTB)