Med seier og 6. plass totalt i Rally Telemark er NM-gullet 2016 allerede i havn, selv om det gjenstår en NM-runde.

Bortsett fra Numedalsrally (4.plass) har alt gått på skinner i år, (noe som ikke er en selvfølge med disse gamle bilene). Det er jo dette som gjør denne klasse til NMs mest spennende klasse å følge gjennom året.

Foto: FD Motorsportphoto.

Dette var vårt tredje NM-gull på 6 år, noe som sier litt om konkurransen i Nasjonal klasse. Normalt er det spenning til siste fartsetappe i siste løp denne klassen, så skulle det altså ikke bli i år.

Rally Telemark ble kjørt i omegn rundt Notodden, arrangør var NAF Notodden og Omegn og NAF Asker og Bærum. Etter avlyst løp i 2015 var det en svært spent arrangør som sendte bilene avgårde lørdag morgen. Det skulle kjøres åtte etapper på tilsammen ca 77 km.

Heftig nedbør

Etter et skikkelig regnskyll under fredagens gjennomkjøring var det mange som var spente på veiens tilstand, noe som skulle vise seg å ikke bli noe problem. Veiene holdt bra og var like utfordrende og krevende som alltid under Rally Telemark.

Vi i Team Snartemo Rallysport hadde før Rally Telemark en ledelse på 42 poeng til Vidar Nordbø, nummer to i NM-sammendraget. Slik at det handlet egentlig om å komme til mål og sanke de nødvendige poengene som skulle til for å sikre gullet

God start

Det hele startet oppskriftsmessig med nest beste tid på den første fartsetappen. Avstanden opp til leder Anders Kjær var kun 8.8 sekunder. Noe teamet var litt overasket over da det ikke ble satset maksimalt.

På den andre etappen ble det gjort et forsøk på å hente tilbake noen av disse sekundene, noe som ikke gikk helt etter planen, det ble et lite «tilbud» som endte med en liten spektakulær tur ut på et jorde. Dette vinner man som kjent ikke noe tid på, men moro for publikum var det i alle fall.

Inn til første service var status ledelse, men siden Kjær måtte stoppe i forbindelse med en ulykke var tidene høyst uoffisielle.

På de neste etappene ble ledelsen voktet vel. Når i tillegg Kjær fikk problemer allerede på den tredje etappen, ble det etter hvert vanskelig å holde konsentrasjonen og farten oppe.

Skrudde opp tempoet

Vidar Nordbø som kom halsende bak på andreplass begynte dermed å knappe inn sekund for sekund på både på den 5. og den 6. etappen. Slik at inn til andre service hadde forspranget til Nordbø krympet til 16,9 sekunder. Noe som normalt skal holde greit på de ca 18 km som var igjen å kjøre.

Men vi bestemte oss for å legge NM-gullet til side og kjøre for seier i Rally Telemark. Dermed ble tempoet skrudd opp et par hakk på de to siste etappene. Nordbø klarte dermed ikke å holde følge og seieren var et faktum. I mål var ledelsen nå 20 sekunder og NM gullet var vårt!

Resultater Rally Telemark:

1. Snartemo/Stulen

2. Nordbø/Spilling + 20,0

3. Lien/Turvoll Lien + 20,7

Resultatet i NM-sammendraget etter 6 runder av 7:

1. Snartemo/Stulen 161 Poeng (NM Gull)

2. Nordbø/Spilling 112 Poeng

3. Lien/Turvoll Lien 100 Poeng

Neste løp:

Rally Hedemark 23-24. September (NM)