Stensbøl fikk fredag nyheten om at langrennsløperen Ine Wigernæs har avlagt positiv A-prøve på koffein. Dermed har norsk idrett fått to positive A-prøver på koffein på meget kort tid etter at også Anita Valen-saken kom opp.For toppidrettssjefen er det et udiskutabelt faktum at utøveren har ansvaret, uansett hva som er forklaringen.

Jeg må innrømme at jeg blir oppgitt over at vi nå har fått enda en koffein-sak, sier Bjørge Stensbøl i en pressemelding.

Det er bare å slå fast at utøveren har ansvaret for å følge regelverket. Med forbehold om at også B-prøven er positiv, er dette et brudd på regelverket enten det skyldes kaffebruk eller ikke og det kan ikke aksepteres, sier Stensbøl.

Kaffedrikking er ingen unnskyldning. Utøverne må være ekstremt forsiktige med hva de inntar, og slik sett så må de ha andre vaner og varsellamper enn folk flest, mener toppidrettssjefen.

IrrelevantHan mener det er uvesentlig at internasjonale fageksperter mener at koffein bør fjernes fra dopinglista.

Jeg registrerer at internasjonalt anerkjente eksperter mener at koffein bør fjernes fra dopinglista. Men i disse tilfellene er dette helt irrelevant for oss. Utøverne og vi må alltid forholde oss til det gjeldende regelverket.

For høye koffeinverdier i konkurransesituasjon er ulovlig, og det vet absolutt alle utøvere. Da har de selv ansvaret for å være forsiktige og leve etter regelverket, sier Stensbøl.

Norges Idrettsforbund vil avvente resultatet fra B-prøven før de eventuelt kommenterer saken nærmere.