Etter nøye overveielse har jeg kommet fram til at jeg ikke ønsker å stille til gjenvalg under det kommende friidrettstinget i Molde. Valgkomiteens leder er orientert om min beslutning, skriver Rooth.Det finnes flere gode kandidater til vervene som president og styremedlemmer. Jeg har stor tro på at valgkomiteen vil finne fram til de riktige.

Tidligere i uken skrev VG at Bislett-general og NFIF-styremedlem Svein Arne Hansen vurderte å stille som kandidat til presidentvervet, selv om Rooth på det tidspunkt ønsket gjenvalg. Hansen skal være ønsket av en rekke sentrale personer og utøvere i norsk friidrett.

Det har vært mye turbulens i friidrettsforbundet det siste året, og det tok veldig lang tid å finne en ny sportssjef etter at Per Øyvind Mørk trakk seg i fjor sommer.

Friidrettsforbundet har vært gjennom en periode med omorganisering og ansettelser i sentraladministrasjon. Den består nå av personer som med sine positive holdninger og konstruktive tenkning har de beste forutsetninger for å få til store ting i norsk friidrett. Samtidig håper jeg at alle i norsk friidrett kan samle seg om og samarbeide godt med administrasjonen og det nye sentralstyre, skriver den avtroppende presidenten.

Rooth har vært president i to år. Hans etterfølger velges på tinget i Molde i mars.