I de siste dagboknotatene til Rowlings offisielle nettside (www.jkrowling.com) gir hun ikke noen hint om hva som kommer til å skje i den kommende boka. Det har lenge vært spekulasjoner om hvorvidt noen av karakterene dør, i verste fall Harry.

— Folk har i mange år lurt på om jeg noen gang drømmer at jeg er i Harrys verden, skriver Rowling. – Svaret var nei frem til et par netter siden, hvor jeg hadde en drøm der jeg var Harry samtidig som jeg var fortelleren.

Tidligere i år sa Rowling at to karakterer vil dø i den neste boka, men hun røpte ikke hvem det var.

Ingen dato satt

Det er ikke satt noen dato for den siste Harry Potter boken, selv om den er forventet å være i bokhyllene en gang i 2007. — Jeg skriver scener som jeg har planlagt i flere år, skriver hun videre. – Jeg er vekslende opprømt og overanstrengt. Jeg både vil og vil ikke bli ferdig med denne boka.

Ny film

Harry Potter serien har solgt ca 300 millioner utgaver over hele verden, noe som gjør Rowling til en av de mest suksessfulle forfatterne noen sinne. Filmatiseringen av boka har også vært en stor suksess, og har tjent milliarder av dollar fra de fire filmene som er laget så langt.

Neste år blir den femte filmen i rekken, Harry Potter and the Order of the Phoenix, lansert på kinoer verden rundt.