Noen hadde til og med seg et skotsk flagg til ære for det skotske bandet. Foto: Thomas Hegna
Gitarist Jimmy Murrison. Foto: Thomas Hegna
Underveis i konserten tok bandet en selfie med telefonen til en av publikummerne på første rad. Foto: Thomas Hegna
Det var god stemning på Caledonien lørdga kveld. Foto: Thomas Hegna
Bassist Pete Agnew er det siste opprinnlige medlemmet igjen av Nazareth. Foto: Thomas Hegna
Rockin Blues Train varmet opp for Nazareth. Foto: Thomas Hegna

— Vi er på vår 53. Nazareth-konsert sammen siden 2005. Vi har sett dem både i Norge, Sverige, Skottland og England, forteller Hege Ludvigsen på første rad foran scenen på Caledonien.

- Fantastisk musikk

Det er ikke lenge til 70-talls heltene Nazareth går på scenen.

— Vi har hørt på Nazareth siden de begynte å spille. Det er fantastisk musikk!Med seg har damene sine bedre halvdeler, Jan Rogstad og Svein Willumstad.

— Nazareth var det beste rockebandet på 70-tallett. De er et veldig bra liveband, sier de.Så, endelig. Ti over elleve blir det slått på et rødt lys på scenen og lyden fra en sekkepipe strømmer ut over publikum, før bandet gjør sin entré med «Silver Dollar Forger».

— Hello Norway, hilser vokalist Linton Osborne i en rød telefon på tittellåta til Nazareths siste album «Rock 'n' Roll Telephone».

Selfie

Det blir flere hits fra Nazareths lange karriere. Det spilles høyt, og publikum nyter både alkoholen og musikken. Det svinger i både i rockefoten og rockearmen.

Halvveis i konserten tar Osborne telefonen til en av publikummerne for å ta bilder av publikummet:

— Dere ser veldig bra ut. Say cheeeese!

— Cheeeeeeese, svarer publikum før bandet tar nok et bilde, denne gangen en selfie ut mot publikum.

Underveis i konserten tok bandet en selfie med telefonen til en av publikummerne på første rad. Foto: Thomas Hegna

Etter femten sanger går bandet av scenen, men blir straks klappet tilbake for å spille «Hair of the dog.«— Now you're messin with a - a son of a bitch. Now you're messin with a son of a bitch, synger de.

Love Hurts

Som siste sang spilles selvfølgelig «Love Hurts». Publikum synger med, og flere par benytter seg til å danse en slowdans med sin kjære.

— Love hurts. Love scars. Love wounds and marks...

Så er det slutt. Nazareth går av scenen. Publikum jubler for bandet.

Rockin Blues Train varmet opp for Nazareth. Foto: Thomas Hegna

Det lokale bandet Rockin Blues Train varmet opp for Nazareth. Det var stas, skal vi tro Jan Erik Moen:— De spiller rock n roll, og vi spiller rock n roll og blues, så det er gøy at vi spiller for det samme publikummet, sier han fra scenen like etter at de er ferdige med oppvarmingen.

Han skryter også av hele Dark Season som festival:

— Det er så bra at hun gidder (festivalsjef Liv Håland, journ anm.). Og så er det veldig bra at hun er god på å vise fram lokale band.

- Fantastisk

Økonomisjef for Dark Season, Leiv Rune Sangesland informerer Fædrelandsvennen om at Håland ikke er tilgjengelig for kommentar under festivalen. På vegne av festivalledelsen kan han fortelle at de er svært fornøyde med årets festival:

— Det har vært helt fantastisk! Vi har solgt mellom 35.000 og 40.000 billetter. Det ble ikke utsolgt på fredag, men lørdag ble det helt utsolgt til høydaren Nazareth. 800 billetter!

— I år gjorde dere festivalen mindre. Færre band og artister. Hvordan har det fungert?

— Det tror jeg har fungert veldig bra. Lørdag kunne folk for eksempel gå rett fra Silya til Nazareth. For en rå kveld, svarer Sangesland.

Dark Season ble sparket i gang torsdag, da med blant andre Russ Taff på programmet. Lørdag fylte nesten Boney M Caledonien.