— Det er en politimann jeg må takke for alt han har gjort for meg. Han fant ut av mange ting, og han har vært til stor hjelp. Han har gjort et stort arbeid og han har hjulpet meg, sier Kristina Sviglinskaja (32) til NTB.

Den litauiske kvinnen ankom Norge og Bergen mandag ettermiddag. En uke er gått etter at mannen som i en kort periode var hennes samboer, ble pågrepet og siktet for å ha drept 8-åringen i november 2011. Etter lang tids kamp mot politiet føler moren seg omsider hørt og trodd. Nå håper hun på svar.

Kritikken mot politiet i Bergen vokst helt til politisk nivå. Riksadvokaten har startet gransking av hvordan et barns mistenkelig dødsfall på uforklarlig vis kunne henlegges som selvmord når flere spesielle funn knyttet til funnet av den døde jenta ikke var forsøkt forklart. Hadde det ikke vært for en anonym varsler og etterforsker som forsøkte å peke på svakheter i undersøkelsene rundt åtteåringens død, tror ikke moren eller bistandsadvokat Stig Nilsen at saken ville blitt tatt opp.

— Ingen kan forestille seg hvordan det var for meg å ikke bli trodd. Det var ikke et liv, det var bare eksistens, sier Kristina Sviglinskaja stille

Tirsdag skal hun gå gjennom en rapport sammen med Spesialenheten for politisaker som etterforsker feil i journalføringen. Onsdag skal hun i avhør med Kripos og drapsetterforskerne. (©NTB)