— Jeg har ikke vært involvert så mye selv, men jeg vet at det har vært en god dialog mellom Lucien Favre (klubbtrener) og Per-Mathias Høgmo, og jeg har hørt at pø om pø skal jeg få sjansen til å vise meg som stopper i Borussia Mönchengladbach, sier han til NTB.

— Det betyr i praksis etter jul. Jeg må vise at jeg fortjener plassen, men det ville være fantastisk for min karriere og bra for landslaget om jeg kan spille midtstopper og møte Europas beste spisser hver helg.

Høgmo har allerede bestemt seg for at det er på stopperplass han vil bruke Nordtveit. Rogalendingen ble brukt der første gang i 2. omgang mot Tsjekkia i mars og har siden spilt stopper i alle landskamper han har vært valgbar til.

— Fortsatt spiller jeg defensiv midtbane, «sekser» som de sier i Tyskland, for klubben. Det går fint å omstille til å spille stopper når jeg kommer på landslagssamling, men det er ingen tvil om at det vil være en positiv utvikling for meg å spille stopper også i Borussia Mönchengladbach, sier han.

— Gode stoppere har ofte erfaring fra spill på midtbanen. Det du har med deg derfra er viktig når du får det defensive til å klaffe. (©NTB)