Fredagens besøk er hans første til nabolandet på tre år. Putin har den siste tiden hatt færre møter med ledere for vestlige land på grunn av annekteringen av Krim og krigen i Ukraina.

I Finland skal han blant annet møte sin kollega Sauli Niinistö. Det er antatt at de to ønsker å arbeide med å bedre naboforholdet som er spent etter de vestlige sanksjonene mot Russland i forbindelse med krigen i Ukraina.

Presidentens talsmann, Dmitrij Peskov, sier ifølge nyhetsbyrået TASS at EUs sanksjoner mot Russland sannsynligvis ikke vil være et tema under møtet mellom presidentene.

Tidligere i juni forlenget EU de økonomiske sanksjonene med seks måneder. Sanksjonene ble innført som svar på annekteringen av Krim i 2014, og som en protest mot at Moskva bistår de prorussiske separatistene i Øst-Ukraina med både militært utstyr og personell.

De siste månedene har det vært diskusjoner om hvorvidt Finland og Sverige skal søke NATO-medlemskap, i kjølvannet av NATOs opptrapping i Estland, Latvia og Litauen. Men i januar slo Finlands statsminister Juha Sipilä fast at landets alliansefrihet bidrar til stabilitet og sikkerhet i Nord-Europa. (©NTB)