— Jeg vil oppfordre unge syklister, om de ser noe eller opplever noe, på det sterkeste til å ta det med lagledere, som så kan ta det videre med Antidoping Norge eller hvem det måtte være, sa Hushovd på pressekonferansen torsdag.

Han mener det ikke kan sammenliknes med det han gjorde da han ikke sa ifra om at Lance Armstrong hadde innrømmet doping i en fortrolig samtale.

— Han satt ikke i den lunsjen vi hadde og dopet seg. Det var da seks år siden han gjorde det. Jeg følte at det var noe annet, sa Hushovd, som har fått kritikk fra flere hold for at han ikke sa ifra til antidopingmyndigheter om innrømmelsen til Armstrong.

Hans Falk, sportssjef i Norges Cykleforbund, sier at det er viktig at folk sier i fra dersom de opplever - eller har mistanker om doping i sykkelsporten.

— Det er generelt viktig. Samtidig tror jeg unge sykkelryttere er bedre rustet når de kommer opp nå enn for 10 år siden. Holdningene i sykkelsporten har endret seg, mener Falk.

Har tjent godt

På pressekonferansen kom det også fram at Hushovd trolig har tjent mye penger på sykkelkarrieren.

I boken kommer det fram at han mellom 2006 og 2008 hadde 35 millioner kroner i lønn.

Hushovd bekreftet på pressekonferansen langt på vei at han har tjent over 100 millioner kroner totalt i løpet av karrieren.

— Jeg synes egentlig det er privat, samtidig har jeg ikke problemer med å være åpen om det. Jeg er stolt av at jeg har klart å tjene gode penger på sykkelsport.

— Den investeringen jeg er mest fornøyd med er et aksjekjøp i Bank Norwegian, sa Hushovd og gliste.

— Følelsesmessig er huset i Grimstad den beste investeringen jeg har gjort, uttalte 36-åringen.

Fikk sms av Kjærgaard

Thor Hushovd mener den vanskeligste saken angående doping var Kjærgaard-saken.

— Jeg vil vel si at Kjærgaard-saken var den vanskeligste og tøffeste, for den kom veldig tett på. Han var jo en del av oss, og saken viste også at jeg har kjørt NM mot en som har dopet seg, fortalte Hushovd på torsdagens pressekonferanse.

For to år siden innrømmet Steffen Kjærgaard dopingbruk mellom 1998 og 2003. Hushovd fortalte at han ikke hadde diskutert dopingsaken med Kjærgaard, men han fikk en lang SMS fra den tidligere sportssjefen i ettertid, der Kjærgaard på en måte beklager hele saken.

— Da saken med Steffen Kjærgaard ble kjent, viste den at veldig mange visste om dette. Da er det rart at ikke noe kom fram om dette tidligere, sa Hushovd.