– Jeg hadde lyst til å komme hjem til Norge, og jeg synes det er veldig spennende det Vipers har på gang. Det er kult at noen tør å satse i Norge, og jeg har lyst til å være med på Vipers' ambisjoner, sier Linn Jørum Sulland.

Hun har signert en kontrakt som begynner sommeren 2016, og går ut 2018. Enn så lenge spiller hun for den ungarske gigantklubben Gyør. Sulland gleder seg til å komme i gang i Kristiansand.

31-åringen fra Oslo kjenner lagets kommende trener Kenneth Gabrielsen fra før av. Foto: NTB Scanpix

– Jeg håper og tror jeg har mye å bidra med. Jeg vet hvert fall hva som skal til, og vært så heldig å få spille på to av verdens beste håndballag. Jeg har et høyt ønske å ta med meg mye av det jeg har lært inn i et godt Vipers-lag, sier 31-åringen.

Kenneth Gabrielsen tar over Vipers i juni. Det er en mann Sulland kjenner fra før.

-Jeg vet hva som skal til i viktige kamper og i treningsarbeid. Jeg håper også å bidra mye på banen. Jeg kjenner Kenneth fra før, og vet at det det vil bli trent godt. Jeg vet at Kenneth er veldig flink, det blir kult å jobbe med han igjen. Jeg har lyst til å bygge opp den gode treningskulturen. Det er viktig for å bli best. Jeg synes dette er veldig spennende. Det hadde vært kult å bygge opp et nytt topplagg i Norge.

Lang vei

Vipers har som mål å spille i Champions League og ta ned Larvik fra håndballtronen.

— Jeg vet at det er lang vei å gå, det er ikke lett, men jeg tror muligheten er der og jeg ser det som viktig at Vipers har ambisjoner, sier Sulland.

Linn Jørum Sulland ble presentert på Skype. Foto: Herman Folvik

— Kan Vipers hamle opp med Larvik allerede neste år?

— Jeg tror kanskje neste år er litt tidlig å si, men det er mulig i enkeltkamper. Larvik har fortsatt et utrolig bra håndballag som hevder seg i toppen. Vi har en stor jobb å gjøre, men muligheten er der.

Vil til OL

Sulland fikk ikke mye spilletid under VM i desember, men forteller at en Vipers-overgang ikke betyr at hun ikke har som mål å være landslagsspiller i fremtiden.

— Ja, selvfølgelig. Det store målet er å kvalifisere seg til OL, og jeg har ikke dempet landslagsambisjonene ved å gå til Vipers, sier Oslo-jenta.

- Hva mangler Vipers i dine øyne nå?

— Jeg må innrømme at jeg ikke har sett mange Vipers-kamper i det siste. Det er vanskelig å sette fingeren på noe nå, sier hun og legger til.

— Det hadde vært kult om vi klarte å kvalifisere oss til Champions League, men først må vi etablere oss i toppen i Norge. Det er viktig at man har spillerne som vil og har kvalitetene som skal til. Det er ambisjonene og målsettingene til Vipers som gjør det interessant.

Vipers strålende fornøyd

Terje Marcussen, daglig leder i Vipers, er storfornøyd med signeringen.

— Det er klart at å få norske profiler med denne kvaliteten er noe enhver klubbleder ønsker. Dette er fantastisk. Hun ønsker å bidra, sier Marcussen.

Sulland er antageligvis en dyr spiller for Vipers, men det har de skaffet seg råd til.

— Alt koster, men vi har de siste månedene jobbet med å skaffe oss penger. Investorer og sponsorer bidrar. Noen beløp på enkeltpersoner gjør vi selvsagt ikke, sier Marcussen.

Overgangen rundt tidligere OL-, VM- og EM-mester Linn Jørum Sulland (31)ble kjent tirsdag morgen.

Vipers skal også være i dialog med tre Glassverket-spillere.

Linn Jørum Sulland går til Vipers. Foto: Scanpix

Se pressekonferansen i videoruten ovenfor fra klokken 14.30.