Det meldes om store ødeleggelser etter Winston, som beskrives som en av de kraftigste stormene som er målt på den sørlige halvkule. Myndighetene bekrefter at en eldre mann på Koro mistet livet da et tak falt over ham. På øya Ovalau døde to personer da huset de hadde økt ly i, kollapset. Statsminister Frank Bainimarama bekrefter at til sammen fem mennesker omkom i uværet.

Stormen nådde Fiji sent lørdag, men en endring i retningen den tok, gjorde at hovedstaden Suva unnslapp det verste av Winstons herjinger.

— Noen landsbyer har meldt at alle husene er ødelagt. Navaga på øya Koro er 50 hus ødelagt, sier Jone Tuiipelehaki fra FNs utviklingsprogram i en melding på Twitter.

Myndighetene jobber fortsatt med å skaffe seg oversikt over skadene. Politi med bistand fra soldater var søndag i gang med oppryddingsarbeid. Det er bekymringer for jordskred og flom, og myndighetene har etablert 758 sentre for evakuerte. Turister ble bedt om å samle seg i saler og konferanserom i hoteller langs kysten.

En talskvinne for UNICEF i Suva, Alice Clements, sier til Reuters at hun er bekymret for hundrevis av mennesker som er bosatt i små blikkskur i lavtliggende områder nær elver. (©NTB)