The Guardian omtaler onsdag den ferske rapporten fra Syrian Centre for Policy Research (SCPR). Dødstallet er en nær dobling fra de 250.000 FN opererte med før de sluttet med å føre oversikt over drepte for halvannet år siden.

Av krigens 470.000 dødsofre, var 400.000 direkte knyttet til voldshandlinger, ifølge SCPR. De øvrige døde som følge av mangel på tilstrekkelige helsetjenester, medisiner, mat, rent vann, hygiene og boforhold. I tillegg anslår SCPR at 1,9 millioner mennesker er såret i krigshandlinger.

— Vi bruker svært strenge forskningsmetoder, og vi er sikre på dette tallet, sier rapportforfatter Rabie Nasser til Guardian.

Befolkningen har i løpet av krigen krympet med 21 prosent, og forventet levealder falt fra 70 år i 2010 til 55,4 år i 2015, heter det i rapporten.

SCPR var inntil nylig basert i Damaskus, og undersøkelsene som ledet til funnene i rapporten, er utført på bakken over hele Syria. Forskningssenteret er påpasselig med å unngå kritikk av det syriske regimet og dets allierte. Med unntak av IS refererer rapporten bare til «væpnede grupper» som prøver å styrte president Bashar al-Assad. (©NTB)