KRISTIANSAND: Selskapet har hengt opp skilt langs kommunale veier i områder der de planlegger å legge kabel. Her står det hvem som skal bygge ut og hvor kundene skal henvende seg.

Nå har kommunen fått nok.

— Dette er en form for markedsføring, og det er ikke tillatt å ha reklame på våre lysmaster. Da skal du ha godkjenning av veiholder, og det har ikke dette selskapet, sier Per Kjelsaas, avdelingsleder i ingeniørvesenet.

Ikke lov

Ifølge selskapet Altifiber har de satt opp skiltene flere steder i Kristiansand. De begrunner det med at de vil informere folk i områdene om gravearbeidene som følger når de skal legge fiber.

— Det er ikke uvanlig at man henger opp skilt og forteller hva man holder på med. Vi ønsker å vise at vi er til stede og informere om hvilke arbeider som skal utføres, sier Toralf Hærem Nyheim, daglig leder Altifiber.

Dette er reklame og ikke informasjon om byggearbeid, ifølge kommunen. Derfor ber de Altifiber fjerne skiltene. Foto: Kjetil Reite

Han sier de kommer til å følge kommunens påbud om å fjerne skiltene.— Jeg har ikke hørt om at kommunen har reagert før du forteller meg om det nå. Men hvis vi får beskjed om å fjerne skiltene, vil vi selvsagt gjøre det.

Pålegg

Kristiansand kommune har nå sendt brev til Altifiber og bedt dem ta skiltene ned.

— Man kan henge opp skilt som en opplysning til publikum om arbeidene som pågår, men det skal kun henges opp i en begrenset periode og ha opplysninger som er av interesse for trafikantene, sier Per Kjelsaas.

På skiltene fra Altifiber blir derimot selve tilbudet markedsført.

— Dette er satt opp lenge før gravearbeidene er begynt. Dette er kundefangst, sier Per Kjelsaas.

Han har skrevet til selskapet at hvis de ikke selv fjerner skiltene vil kommunen gjøre det og sende regningen til Altifiber.

— Vi opplever denne type tilfeller tid om annen, og da må vi bare reagere.

Fikk du med deg denne saken?