Liverpool hadde overtaket det meste av 1. omgang, men fikk ikke lønn for sitt solide overtak før belgiske Divock Origi satte inn 1-0 to minutter før pause. Mamadou Sakho økte til 2-0 i ekstratiden av 1. omgang.

Liverpool-manager Jürgen Klopps opplevde sin første Merseyside-kamp og sitter igjen med en god følelse foran serieinnspurten. Hans mannskap har fem seriekamper igjen og kjemper med West Ham og Manchester United om en plass i Europa neste sesong. Liverpool har 54 poeng mot West Hams 56 og Uniteds 59. De to sistnevnte har derimot en kamp mer spilt.

I Merseyside-derbyene kan det gå en kule varmt, og onsdagens oppgjør var ikke noe unntak. Men det som skjedde etter 50 minutter hører ikke hjemme på noen fotballbane. Det minnet mer om et overfall enn et forsøk på en takling.

I ren frustrasjon trampet Evertons Ramiro Funes Mori med stor kraft rett ned på ankelen til Liverpool-spiller Origi. Det endte med fortjent rødt kort til argentineren Mori, og den 21 år gamle belgieren ut på båre med store smerter.

Daniel Sturridge kom inn for Origi, og det kom tok den engelske landslagsspilleren fem-seks minutter å score sitt 50. mål på sine 87 opptredener Liverpool-drakten. Han ble flott spilt gjennom av Lucas. (©NTB)