«ADNs påtalenemnd unnlot å legge saken fram for ADNs Medisinske fagkomité før de vedtok suspensjon. Det er i strid med ADNs og WADAs regelverk, og suspensjonen var derfor ugyldig», heter det i en melding fra advokatkontoret Bull & Co.

Kasirye fikk meldonium som ledd i medisinsk behandling. Hun har hele tiden hevdet at hun skal ha medisinsk fritak og derfor frifinnes. Det er den medisinske fagkomiteen i ADN som avgjør slike søknader.

Påtalenemnda i Antidoping Norge mener å ha sitt på det tørre. De anker derfor opphevelsen av suspensjonen.

— Grunnlaget for anken er at utøveren er en toppidrettsutøver og har et særlig ansvar for å ikke få i seg forbudte stoffer. I dette tilfellet har hun brukt et forbudt stoff i januar 2016, og avla positiv dopingprøve utenfor konkurranse 25. januar 2016. Først etter at utøveren ble kjent med den positive prøven, søkte hun Antidoping Norge om medisinsk fritak, opplyser Anstein Gjengedal, som er leder i påtalenemnda.

Advokat Morten Justad Johnsen i Bull & Co Advokatfirma er fornøyd med at domsutvalget har gitt Kasirye medhold i at suspensjonen er ugyldig, men mener det er synd at det har gått så lang tid. (©NTB)