Hanne Krogh ser fram til å spille på Kilden torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix

— Jeg er jo en utrolig heldig dame som får stå på scenen med et utvalgt dreamteam, forteller Hanne Krogh, som setter opp «World Of Music» for andre året på rad.

Med på laget har hun blant andre mandalitten Helene Bøksle og gitaristen Bernt Rune Stray fra Kristiansand. Tenorene Thomas Ruud og Kristian Krokslett og bassist Marianne Antonsen utgjør også en sentral del av besetningen. Under hvert stoppested vil også et lokalt kor bidra, og på torsdagens konsert i Kilden er det Gaasehud som er utvalgt.

Hanne Krogh ser fram til å spille på Kilden torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix

Forestillingen tar for seg kjente låter fra hele verden som «You'll Never Walk Alone», «Time To Say Goodbye» og «Amazing Grace».— Jeg har lenge hatt en drøm om å løfte fram enkeltsanger og sette dem sammen til en konsertforestilling. Hvordan ble de til og hva er de forunderlige historiene bak låtene? Dette er utgangspunktet og den røde tråden i «World Of Music», sier Krogh.

Helene Bøksle kommer til å framføre «Bifrost», som er hennes nye singel fra storfilmen «Birkebeinerne».

— Det er rett og slett en glede å være med Bøksle, både på og bak scenen. Jeg får jo gåsehud hver gang hun synger, så det er vel et bra tegn? Jeg har jo «adoptert» henne for en stund siden til dette prosjektet, ler Krogh.

Torsdagens forestilling er i skrivende stund nesten utsolgt, og Krogh ser fram til å returnere til konsertsalen:

— Konsertsalen i Kilden er jo veldig stor, men likevel føler jeg alltid en nærhet til tilskuerne der. Kilden er et av de stoppene jeg har gledet meg mest til under denne turneen, og det er smigrende at billettsalget har gått så bra på Sørlandet. Det tar jeg aldri for gitt.

Videre går turen til Stavanger, og etter fem stoppesteder til avsluttes turneen 11. mars i Fredrikstad.