– Vi var ute på julebord med hele Vindbjart. Da møtte jeg gjerningsmannen på Harveys, sa Gimmestad til Fædrelandsvennen like før rettsaken startet.

De to kjente hverandre igjen ut ifra bilder de har sett hverandre på i etterkant av voldsepisoden som skjedde 8. mars i fjor.

Vindbjart-spiller Simen Gimmestad har mistet synet på høyre øye etter angrepet på et utested i Kristiansand lørdag 8. mars. Bak sitter foreldrene Willy og Synnøve Gimmestad. Foto: Reidar Kollstad

Kameratene i Vindbjart ønsket å holde tiltalte borte fra Gimmestad, men selv ønsket han å snakke med 21-åringen.– Han husket nesten ingenting, men beklaget seg og virket oppriktig lei seg. Han sa også at han ville stå for det han hadde gjort og ta straffen. Vi snakket ut i et kvarters tid. Det var en fin samtale, og jeg sa jeg var villig til å tilgi, forteller Vindbjart-spilleren.

Varig nedsatt syn

Etter hendelsen fikk Gimmestad først beskjed om at han sannsynligvis aldri kom til å se på høyre øye igjen. Han ble sykemeldt i tre måneder.

– De sa jeg måtte sette inn glassøye. Det var tøft. Jeg har fått tilbake 50 prosent av synet, så det er jeg glad for, sier han.

På fotballbanen var Gimmestad fast i Vindbjarts førsteellever før voldsepisoden i mars i fjor. Først i slutten av juni gjorde han comeback. I hele fjor måtte han stå over kamper når det var solllys fordi lyset ble for sterkt.

Gimmestad fikk beskjed om at han hadde mistet synet på høyre øye etter angrepet på et utested i Kristiansand lørdag 8. mars. Han har nå fått halve synet tilbake. Denne uka går rettssaken i Kristiansand tingrett. Foto: Reidar Kollstad

– Det er vanskeligere å spille fotball nå. Jeg tar nok aldri stegene jeg håpte jeg kunne ta, men jeg er veldig glad for at jeg har fått spille en del i år, sier han.

Erkjente straffskyld

Torsdag startet rettssaken for den blinde volden som fant sted 8. mars i fjor. 21-åringen er tiltalt for å ha kastet ett eller flere ølglass i ansiktet på Gimmestad og i bakhodet på hans lagkamerat Christian Follerås.

Begge ble kjørt til sykehus i ambulanse etter hendelsen. Gimmestad fikk kuttskader i ansiktet og øynene, som medførte varig nedsatt syn på høyre øye. Follerås måtte sy fire sting i bakhodet.

Simen Gimmestad og hans bistandsadvokat Sveinung Søndervik Johnsen like før rettsaken begynte. Foto: Kjetil Nygaard

Tiltalte, som ble pågrepet dagen etter, forklarte i avhør med politiet at han ikke husket noe fra episoden. I retten erkjente han straffskyld for å ha kastet glass på både Gimmestad og Follerås.

Torsdag forklarte han at han hadde drukket så mye alkohol at han ikke husker hva som ble sagt. Han innrømmer å ha kastet et ølglass, men husker ikke om det var på noen personer.

– Ble kalt stygge ting

I retten forklarte Gimmestad at han sammen med Follerås og daværende Vindbjart-keeper Johnny Kristiansen var ute på byen og gikk innom nattklubben Karma på kvelden 8. mars.

– De kalte oss stygge ting. Jeg gikk bort, introduserte meg og spurte hvorfor de snakket stygt om oss, forklarte han.

Etter det husker han at han fikk slag og glass i ansiktet.

Gulvet på utestedet Karma var dekket av glassbiter etter voldsepisoden lørdag 8. mars i fjor. Foto: Joachim Eriksen

– Jeg fikk to ølglass i ansiktet og ett i bakhodet fra kort avstand. Det var som å få ei bowlingkule i hodet. Etter det blir ting ganske groggy, sier Gimmestad.

Samtidig fikk Follerås et kutt i bakhodet som måtte sys med fire sting.

Ble utsatt

Rettssaken var egentlig berammet 4. og 5. november, men ble utsatt på grunn av at tiltalte var til utredning hos en psykolog på det tidspunktet.

Det er satt av to dager til rettssaken som startet i Kristiansand tingrett torsdag.