De uvanlig intense og langvarige brannene i Australia har kunnet holde på som følge av lite regn og langvarig tørke. Myndighetene i landet her derfor sett fram til en uke med regn i håp om at nedbøren kan dempe brannfaren.

I delstaten New South Wales, der mange av de verste brannene har herjet, var det en god del nedbør i noen brannområder torsdag, opplyser det lokale meteorologiske instituttet.

– Det blir avlastning for mange brannmannskaper i delstaten, skriver brannvesenet i en post på sosiale medier.

Brannvesenet påpeker at regnet ikke vil slukke brannene, men at det vil dempe brannen og hindre spredning.

Før regnet var det 30 skogbranner ute av kontroll i New South Wales, den mest folkerike delstaten i Australia.

Røyk fra skogbrannen la seg som et kvelende teppe over Melbourne i Victoria mandag til onsdag. Blant annet ble kvalifiseringen til Grand Slam-turneringen Australian Open utsatt. Tordenvær med kraftige regnbyger klarnet opp røyken sent onsdag. Regnværet beveget seg deretter østover mot brannene som herjer sør i delstaten.

– Uværet har forbedret luftkvaliteten i store deler av delstaten, opplyser miljøverndepartementet i Victoria.

Det er ventet mer regn de neste dagene. Om varselet slår til, blir det den lengste sammenhengende perioden med regn siden skogbrannkrisen startet i september.

28 mennesker har dødd som følge av brannene, over 2.000 hjem er tapt og et 100.000 kvadratkilometer stort område er svidd av.