Wenger høstet mye ros foran jubileumskampen, men ikke fra rivalen José Mourinho. Duoen har hatt sine feider. Og Mourinho kunne smile etter lørdagens overkjørsel på Stamford Bridge.

Tidligere har portugiseren omtalt Wenger som en «spesialist i å feile». Den beskrivelsen har Wenger omtalt som «dum», men det var ingen tvil om hvem som var den store seierherren lørdag.

José Mourinho har aldri tapt en hjemmekamp i Premier League. Og tidlige scoringer fra Samuel Eto'o (5), André Schürrle (7) og Eden Hazard (str. 17) gjorde at den statistikken aldri var nær ved å ryke. Like før pause økte Oscar til 4-0 fra kort hold.

Etter pause fortsatte Chelsea målfesten. Oscar skjøt inn 5-0 fra like utenfor sekstenmeteren etter 66 minutter. Arsenal-keeper Wojciech Szczesny var ikke patent på baklengsmålet. Og etter 71 minutter løp januarkjøpet Mohamed Salah inn 6-0. Wengers største tap som Arsenal-manager ble tangert. I 2011 tapte London-laget 2-8 mot Manchester United.

Dermed ble det en ny elendig forsvarsforestilling mot topplag av de rødhvite på bortebane. Arsenal har tidligere i sesongen tapte 3-6 borte mot Manchester City og 1-5 mot Liverpool. (©NTB)