Regissør og manusforfatter Eskil Vogt hadde reist tilbake til Oslo og kunne derfor ikke ta imot prisen personlig i Park City i delstaten Utah. Men han hadde spilt inn en videohilsen til prisutdelingen, skriver Aftenposten.

Langfilmdebuten til regissør Eskil Vogt handler om Ingrid som i voksen alder blir blind og nekter å gå ut av leiligheten. Hovedrollen spilles av Ellen Dorrit Pedersen, som har fått mye god omtale for sin innsats.

— En viktig pris som manusprisen er et stort klapp på skulderen ikke bare til meg, men til alle i teamet og skuespillerne som har gjort at manuset og filmen fremstår som prisverdig, sier en lykkelig regissør og manusforfatter Eskil Vogt i en pressemelding.

«Blind» deltok i World Dramatic Cinema-konkurransen sammen med elleve andre internasjonale filmer. Tre norske spillefilmer og tre kortfilmer ble vist på festivalen, som er den største i USA og den viktigste for internasjonal, uavhengig film.

Eskil Vogt har tidligere regissert flere kortfilmer og skrevet manus til både langfilmer og kortfilmer, men dette er hans debut som regissør av en langfilm. (©NTB)