William Gram bærer sin elleve kilo tunge kajakk gjennom Brekkestø sentrum og ned til brygga. Foto: Morten Lind Vårum
NRK-journalist Siv Kristin Sællmann er en av de sentrale skikkelsene bak Blindleialøpet. Foto: Morten Lind Vårum
Brekkestø sentrum var som vanlig full av padlere og tilskuere under Blindleialøpet. Foto: Morten Lind Vårum
Padlerne på vei ut i Blindleia. Foto: Morten Lind Vårum
Padlere på vei ut mot runding før retur tilbake til brygga ved Brekkestø. Foto: Morten Lind Vårum
Marius Lund og Per Wilhelm Johnson var godt fornøyde med å ha fullført årets Blindleialøp. - Nå skal vi feire med boller og brus, sier Johnson. Foto: Morten Lind Vårum
Rundt 20 deltakere deltok under barneløpet. Foto: Morten Lind Vårum

— Dette er det morsomste løpet jeg har padlet, sier Stordalen til pressen der han sitter svett og våt i kajakken sammen med makker Magnus Hamar.

De to har akkurat blitt nummer to i K2-klassen under den ellevte utgaven av Blindleialøpet.

Petter Stordalen var som vanlig full av energi, og skrøt mye av Blindleialøpet. Her sitter han i kajakken sammen med makker Magnus Hamar. Foto: Morten Lind Vårum

— Det er et høydepunkt for meg å komme hit, sier Stordalen, som var tilbake etter to års fravær.- Jeg har ikke kunnet være med siden Gunhild (Gunhild Stordalen, Petters kone journalistisk anm.) har vært syk, sier Stordalen.

Stordalen har deltatt flere ganger på det ni kilometer lange padleløpet med start og målgang ved brygga i Brekkestø. Ved tidligere anledninger har han padlet sammen med Gunhild Stordalen, men i år hadde han Magnus Hamar som sin makker.

— Det var som å gå stafett med Petter Northug eller sykle tandem med Alexander Kristoff. Det handlet bare om å henge med, sier Stordalen om det å padle med Hamar.

Suveren vinner

Eivind Vold hadde få problemer med å vinne når fjorårsvinner Mathias Olav Hamar veltet underveis. Foto: Morten Lind Vårum

Årets løp ble vunnet av Eivind Vold (40,10 minutter), som var suveren når fjorårsvinner og tøffeste konkurrent, Mathias Olav Hamar kantret.— Jeg så meg rundt og så kom det en bølge som formelig slukte meg. Det var en tabbe, sier Hamar, som tapte flere minutter på velten.

— Det var så mye vann i båten at jeg klarte ikke å komme oppi selv. Jeg fikk til slutt hjelp av en følgebåt, men jeg hadde masse vann i båten som senket farten etterpå også, sier Hamar.

Vold, som representerer Oslo kajakklubb, var godt fornøyd med seieren.

— Kjipt at Mathias veltet, men gøy å vinne. Jeg regnet uansett at jeg hadde vunnet, sier Vold, som kunne glede seg over 5000 kroner i premierpenger for seieren.

Tøffe forhold

21-årige Linnea Stensils er et av Sveriges fremste OL-håp i padling. Foto: Morten Lind Vårum

Kvinneklassen ble vunnet av svenske Linnea Stensils på tiden 49,05 minutter.— Fint å få padlet. Det var tøffe forhold med all vinden, sier Stensils, som er på ferie på Sørlandet.

Tidligere Olympisk mester i kajakkpadling Eirik Verås Larsen var også å finne på startstreken i Blindleialøpet. Foto: Morten Lind Vårum

Foruten Stordalen stilte seileren Knut Frostad og OL-vinner Eirik Verås Larsen til start. På land sto tidligere Start-spiller Jesper Mathisen på brygga og underholdt som speaker for det fremmøtte publikumet.— Jeg har padlet litt på hytta i Søgne, forteller Mathisen til Fædrelandsvennen.

Som vanlig var det litt trangt ut fra start ved Brekkestø. Foto: Morten Lind Vårum

Årets Blindleialøp samlet over 200 deltakere i den kraftige vinden. Mens det var strålende solskinn og godt over 20 grader i fjor var det lengre mellom solglimtene lørdag. Likevel virket folk å ha hatt en fin tur.— Det var hardt, men herlig. Godt å komme i mål, sier Per Wilhelm Johnson.