– Vi har fått lønn for alt det harde arbeidet, og vi har signert en avtale. Gud signe vårt folk, sier kilden, som ønsker å være anonym, til nyhetsbyrået Reuters.

I tillegg har en vestlig diplomat bekreftet at det er oppnådd enighet, skriverAP. Ifølge kilden innebærer dette at FN-inspektører skal få slippe inn i anlegg, også militære, men at Teheran kan bestride anmodningene fra FN.

En annen iransk embetsmann har også bekreftet opplysningene.

Avsluttende møte

Utenriksministrene i Iran og de seks stormaktene møtes for et «avsluttende plenumsmøte» tirsdag klokken 10.30. Etter møtet kommer partene til å holde en pressekonferanse, opplyser EU-talskvinne Catherine Ray. Tidspunktene blir også stadfestet av talskvinne Marie Harf i USAs utenriksdepartement.

Det var tidligere varslet at Irans utenriksminister Javad Zarif og EUs utenrikssjef Federica Mogherini skulle komme med en felles uttalelse tirsdag.

Fra neste år

De fem vetomaktene i Sikkerhetsrådet, USA, Russland, Storbritannia, Frankrike og Kina, samt Tyskland, jobber for at Iran skal trappe ned sitt kjernefysiske program, mot at sanksjonene mot landet oppheves.

Forhandlingene hadde pågått i flere år og blitt utsatt flere ganger en siste innspurt startet for vel to uker siden.

Avtalen skal implementeres fra første halvdel av 2016, opplyser en kilde til Reuters.

Hvis sanksjonene oppheves, vil Iran igjen kunne selge olje til omverdenen. Oljeprisene stupte rett etter at det ble kjent at en avtale var oppnådd. (©NTB)