Mange steder renner Kraft-Norge rett og slett over, skriver VG. Kun to ganger tidligere har det vært høyere fyllingsgrad i vannmagasinene på Sør— og Østlandet: I 1988 og 1990. I forrige uke var den oppe i 94,7 prosent.

— Vår viktigste oppgave er å sikre at norske forbrukere har strøm i kontakten, og slik sett er dette en god situasjon. Kraftselskapene opplever nok dette annerledes siden de får lavere pris for strømmen sin. Men for forbrukerne er dette en hyggelig bakside av all nedbøren som kom i sommer, sier sjef i Norges vassdrags- og energidirektorat, Per Sanderud, til VG.

I øyeblikket ligger vinterprisen fra strømbørsen på 23,5 øre per kilowattime, 5-6 øre under sist vinters faktiske strømpris.

— I tillegg til dette må folk også betale nettleie, strømavgift og moms, men det er rimelig strøm. Over tid vil jeg anbefale spotpris, som varierer med markedet, sier John Brottemsmo hos Bergen Energi.

De siste vinterne har strømmen kostet under 30 øre kilowattimen, men så sent som vinteren 2010 var prisen på over 50 øre. (©NTB)