Høgli tar tilbake venstrebackplassen fra Haitam Aleesami, som spilte de siste gruppekampene mot Malta og Italia. Med Ørjan Nyland, Even Hovland og Høgli er tre av de fem bakerste i Norges lag torsdag for tiden uten startplass i sine klubblag.

Norge møter Ungarn på Ullevaal torsdag i den første av to kamper i treeromspillet. Returkampen spilles i Budapest søndag, og vinneren sammenlagt får delta i EM-sluttspillet i Frankrike til sommeren.

Fire norske spillere risikerer å få sitt tredje gule kort i kvalifiseringen og bli utestengt i returkampen: Vegard Forren, Tom Høgli, Alexander Søderlund og reserven Håvard Nordtveit.

Det er flere overraskelser i Ungarns lag, og blant annet starter debutanten Laszlo Kleinheinsler (21) på høyre kant. Midtstopper Roland Juhasz, lagets fjerde mest benyttede spiller i kvalifiseringen, er utestengt på grunn av gule kort. Hans vante makker Tamas Kadar spiller venstreback i stedet for brasilianskfødte Leandro, og inn kommer et nytt stopperpar i Richard Guzmics og Adam Lang.

Venstrekanten Balazs Dzsudzsak, de sentrale midtbanespillerne Akos Elek og Zoltán Gera og spissen Krisztián Németh, som alle er viktige spillere for Ungarn, blir utestengt i returkampen om de får gult kort på Ullevaal. (©NTB)