All England Club, som arrangerer årets tredje Grand Slam-turnering, skisserte tirsdag fordelingen av premiepotten på 25 millioner pund (drøyt 250 millioner kroner). Den største økningen, på 14,9 prosent, går til nettopp spillerne som taper i 1. runde i mennenes og kvinnenes turnering.

Vinnerne av singleturneringene får 1,76 millioner pund hver, 17,7 millioner kroner. Det er 10 prosent mer enn Andy Murray og Marion Bartoli innkasserte i fjor.

Richard Lewis, som er direktør i All England Club, fikk spørsmål om det er riktig at taperne skal få den største økningen i premiepenger.

— Jeg reagerer på slike spørsmål. De har jobbet hardt i 12 måneder for å komme med i turneringen, enten gjennom sin plassering på rankingen eller ved å spille kvalifiseringen. Alle som er i hovedturneringen i en Grand Slam-turnering er spillere i verdensklasse, sa han.

— Utgiftene for en spiller i topp 100 er store, og selv om de ikke kan beskrives som fattige tjener mange av dem heller ikke særlig godt tatt i betraktning at de er verdensklasseutøvere. (©NTB)