En todagers reunion med de generasjonene som trykket Quartfestivalen til sitt hjerte og lot det bli en del av sin tilværelse, ungdomstid eller oppvekst. Fest med den gamle gjengen, liksom, i Bendiksbukta. Gjengen er stor, kjempesvær, nå trekker de kanskje pusten og håper å gjenskape noe av ungdomssødmen.

blågestad003.jpg

Er det mulig? Vil det gå? Er ikke folka som digget David Bowie i 2002 hjemme og skifter bleier på småunger nå? De som sto som fjetret og så Fuck for Forest, som ennå husker Nick Caves dramatiske entre eller da Flying Crap skjøt med hagle gjennom teltet i Tresse? Er det resonans i Kristiansands befolkning for gammeldags musikkfest med øl og ekte riff i den godt brukte bukta? Eller er det nå bare blitt beachparty, clubbing og lange drinker som gjelder?

Det har gått svake rykter om at noe Quart-mimring kunne være på trappene. Men ikke før Toffen kaller troppene inn til fest er det noen som helt tror på det, tror at det kan gå. Nå kaller imidlertid mannen med den beste nesa for gode konsertopplevelser — gjennom Quart på nittitallet, så gjennom Hovefestivalen, og nå sist Skral-festivalen i Grimstad - inn til fest i Kristiansand igjen.

Toffen mener at hvis han bare får 5000 publikummere hver kveld vil arrangementet bære seg. Odderøya Live gikk konkurs med flere publikummere enn det. Det kan tyde på at bandene Toffen har planer om å lansere ikke er blant de dyreste. Det gjenstår å se om det likevel er blant de beste. Men i glansdagene til Quart var 75 000 publikummere i sum på besøk og entusiasmen henger fortsatt igjen. Fem tusen bør ikke være noe problem å lage fest for.

Men det er butikkbiten som er det vanskeligste med festivaler. Det vet jo også Toffen, blandede erfaringer som han har med det. Det er både konkurs, underskudd og oppkjøp i hans festivalhistorikk, i tillegg til store kunstneriske suksesser. Da han prøvde seg første gang i Kristiansand etter Quarten, med den innendørs festivalen Supersonic på Kilden, ja, så var publikum måtelig interessert. Det ble med den ene.

Quartfestivalen betyr uendelig mye for mange. Og mange, mange nærer med rette stor respekt for Toffens booking. Og for gamle dagers skyld, for all den gamle moroas skyld, så tror vi dette fort blir en fest som mange blir redd for å gå glipp av. Men vi vet ikke. Vi tør ikke spå. Vi er ikke så modige. Ikke så tøff som Toffen.