Andreas Mikkelsen feiret vilt etter sin første rally-VM-seier søndag.

Han avsluttet sterkt og vant runden i Spania. Mads Østberg ble nummer fire.

– Dette var jo ikke helt måten jeg ønsket å vinne min første VM-runde på. Vi ga det vi kunne. Jeg tror jeg kommer til å gråte, sa Mikkelsen til wcr.com.

Mikkelsen var nummer tre foran søndagens seks avsluttende fartsprøver. Opp til ledende Sebastien Ogier skilte det neste ett minutt, og franskmannen så lenge ut til å ha seieren under full kontroll.

På søndagens aller siste fartsprøve mistet imidlertid den suverene VM-lederen kontrollen på bilen i en sving og fikk et ublidt møte med autovernet. Da hadde Mikkelsen akkurat kommet i mål.

– Hva er det dere sier, har jeg vunnet? Spurte Mikkelsen.

Endelig seier

Ogier kom seg aldri til mål og måtte se Mikkelsen ta Catalunya-seieren nærmest i tolvte time.

– En fantastisk seier. Det er helt utrolig, sa han da han kom til serviceområdet.

Der fikk han bamseklemmer fra kjæresten, teamet og andre bekjente.

– Jeg sa foran søndagens etapper at jeg skulle satse enda hardere. Jeg fikk til en etappe som var helt perfekt, og det var den siste da det gjaldt som mest. Jeg klarer ikke å beskrive følelsen det er å vinne en VM-runde, sier Oslo-gutten.

Sju ganger tidligere denne sesongen har han vært på pallen, men det siste lille trinnet på toppen har manglet.

Følte med Ogier

Han følte med Ogier som måtte bryte på den siste etappen.

– Det er ikke på denne måten jeg ønsker å vinne, men samtidig har jeg vært så nære før og det samme skjedde med meg i Sverige. Da ledet jeg før den siste etappen, men kjørte av og mistet seieren, sa Mikkelsen.

Sammen med kartleser Ola Fløene vant han de to første etappene søndag, og var andremann på den tredje. Deretter fulgte en ny seier, før duoen ga bort sju dyrebare sekunder til finske Jari-Matti Latvala på den nest siste.

Foran den avsluttende prøven tydet alt på at Mikkelsen og Latvala kjempet om andreplassen, og bare 1,4 sekunder skilte de to. Til slutt skulle det vise seg at duellen dem imellom handlet om seieren.

Mikkelsen slo Latvala med 3,1 sekunder og var raskest av alle da alt skulle avgjøres.

(©NTB)