Mellom Gonzalo Higuain og Sergio Ramos dukket i sammenhengen lille Yossi Benayoun (178 cm) opp og nikket Liverpool nærmere en kvartfinale.

Fabio Aurelio slo et godt frispark fra spiss vinkel. Foran mål var det den spinkle israeleren som fikk hodet på ballen, og uten skam headet ballen i nettet for et Liverpool-lag som enda en gang gjorde en sterk bortekamp i Europa.

– Vi har bare spilt 90 minutter, og det er fremdeles lenge igjen, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.

Mestermestere

Liverpool kom til start uten en småskadet og småsyk Steven Gerrard. Dirk Kuyt tok over kapteinens rolle på banen.

– Å vinne 1-0 på Bernabeu er et strålende resultat, men vi har fremdeles en kamp igjen, sier Kuyt.

De har vunnet turneringen 14 ganger til sammen, men gårsdagens kamp kommer aldri til å bli husket som noen klassiker.

De to lagenes største stjerner, Madrid-sønnene Fernando Torres for Liverpool og Raúl for Real Madrid, hadde hver sin kjempesjanse i åpningsminuttene, men Iker Casillas og Pepe Reina gjorde hver sin kvalifiserte redning.

Etter en halvtime fikk Gonzalo Higuain ballen i mål, men han ble korrekt avblåst for offside.

Det siste kvarteret før pause var det bare Real Madrid. Men de skjøt stort sett til side for både Reina og målet.

– De har scoret mange mål de siste kampene, så vi visste vi måtte forsvare oss godt, sier Kuyt.

Det gjorde Liverpool.

Pipekonsert

Torres haltet av banen etter en time til øredøvende pipekonsert. Den tidligere Atletico Madrid-spilleren må nok skifte til helhvitt for noen gang å bli mottatt med glede på Santiago Bernabeu.

Like etter startet hjemmelaget det som skulle være en sluttspurt. Arjen Robben dro til, men Reina slo ballen over.

Det var den siste gangen han måtte i aksjon for alvor. Etter hvert som kampen skred frem ble hjemmelagets forsøk både spedere og mindre oppfinnsomme. Formspillerne Higuain, Raúl og Robben klarte aldri å ta grep om kampen.

– Laget jobbet veldig hardt i en vanskelig kamp, mot en vanskelig motstander, sier Liverpool-sjef og Real Madrid-supporter Benitez.

Det gjorde imidlertid Liverpools baskiske stjerne, Xabi Alonso. Fra sin dype midtbaneposisjon gjorde han knapt en feil, og bare en strålende redning fra Iker Casillas hindret ham fra å score fra nesten 60 meter – enda en gang.