Rafael van der Vaart skal hjelpe Tottenham med å slå Real Madrid ut av Mesterligaen. Men han innrømmer at han fortsatt har varme følelser for klubben og byen han forlot i fjor sommer.

Svake for Real Madrid

I et lengre intervju med den spanske sportsavisen As forteller han om hvordan både han og sønnen Damian (snart 5 år gammel) fortsatt savner Madrid.

— Både far og sønn har et kjærlig forhold til Madrid, innrømmer Rafael van der Vaart. Han forteller at Damian ikke helt har vennet seg til det britiske klimaet. Til stadighet lurer han på hvorfor det ikke er svømmebasseng i hagen og hvorfor solen ikke skinner.

Rafael van der Vaart er halvt spansk. Hans mor kommer fra den andalusiske byen Chicleta og i Madrid hadde han det noe oppsiktsvekkende kallenavnet ”Tulipanen fra Chicleta”.

- Er i Tottenham nå!

Selv om det fortsatt er et visst kjærlighetsforhold mellom van der Vaart-familien og Madrid, så vil det ikke ha noen innvirkning på hans innsats på banen når hans nye klubb Tottenham møter nettopp Real Madrid i kvartfinalen i Mesterligaen om en drøy uke.

- Jeg er Tottenham-spiller nå. Det blir vanskelig, men jeg tror vi har gode muligheter til å gå videre til semifinale. Vi er et lag med god kvalitet og gode spillere. Det blir en god kamp, forteller van der Vaart til As.

Han var overbevist om at han skulle komme til å møte gamle lagkamerater og en trener (Mourinho) han hadde god kontakt med før overgangen.

— Jeg sa det til mine venner allerede før trekningen. Vi kommer til å møte Real Madrid. Slik ble det, forteller den nederlandske midtbanespilleren som scoret Nederlands første mål i 4-0 seieren mot Ungarn sist helg.

Van der Vaart avviser at han forlot Real Madrid med uvilje. Han skjønte at det kom til å bli lite spilletid og dermed var det en enkel avgjørelse.

— Jeg forlot ikke som Wesley (Sneijder). Han forsto ikke at han ble solgt og han ønsket å være i Real Madrid. Derfor var han fortvilet over behandlingen han fikk av klubben.

Avviser isfront

I et par av de siste kampene har Rafael van der Vaart blitt tatt av banen før kampslutt av Tottenham-manager Harry Redknapp. Han har tydelig vist at han ikke har satt pris på det. Men i intervjuet avviser han at det er noen som helst konflikt mellom ham og sjefen.

- Sånn er fotball. Det skjedde egentlig ingenting. Alle vil spille. Det som er viktig er at jeg er svært lykkelig i Tottenham nå.

Han lovpriser både den nåværende Real-sjefen, José Mourinho, og hans sjef i Tottenham, den tidligere nevnte Redknapp.

— Mourinho er en manager som alle spillerne gir alt for. Redknapp er av samme typen. De er begge personer som vet hvordan man samler og setter sammen et lag. Spillerne vil virkelig vinner for dem, sier van der Vaart.