Strømsgodsets Martin Ødegaard (15) har de siste dagene fått massiv oppmerksomhet i utenlandske medier. Ødegaard er imidlertid ikke det eneste norkse talentet som blir lagt merke til i det store utland.

Mandag publiserte den engelske avisen The Guardian en kåring av verdens 40 beste spillere født i 1997. Blant de utvalgte er Moldes Sander Svendsen (17).

— Norges største talent, Martin Ødegaard, ble født i 1998, men Svendsen ligger ikke langt etter, skriver journalisten Michael Yokhin i begrunnelsen for at Svendsen er valgt.

— Med meget god ballkontroll og godt overblikk, er an en av fansens favoritter, og drømmen hans er å spille for Barcelona, heter det lenger ned i begrunnelsen.

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad er også sitert i artikkelen.

— Potensiale er åpenbart der. Sander er en veldig smart og seriøs spiller, som er villig til å lytte. Han vil nå veldig langt om han fortsetter slik, sier Daniel Berg Hestad.

Svendsen har ikke startet en eneste kamp for Molde i Eliteserien denne sesongen, men han har fått ti innhopp.

Molde-talentet spiller allerede for U19-landslaget. Torsdag spilte han for U18-landslaget i 0-0-kampen mot Litauen.

Spania og Frankrike har flest

Svensken Erik Andersson (Landskrona) og dansken Mikkel Duelund (FC Midtjylland) er også tatt med i The Guardians liste.

Frankrike og Spania har flest talenter på listen med tre hver. The Guardian mener nemlig at franskmennene Ousmane Dembélé (Rennes), Jean-Kévin Augustin (Paris Saint-Germain) og Maxime Baila López (Marseilla) går en lys fremtid i møte.

Spanjolene som er valgt ut er Adrián Marín (Villarreal), Julen Arellano (Barcelona) og Ferran Sarsanedas (Barcelona).

To engelske talenter har kommet med, nemlig Dominic Solanke (Chelsea) og Ryan Ledson (Everton).

Det er også land med mindre stolte fotballtradisjoner som er med. Kina, Vietnam og Singapore har hvert sitt talent på listen.